Een wandeling door mijn moeders tuin.

Het is al ruim 19 jaar sinds ik het huis heb verlaten, toch keer ik regelmatig terug voor een weekend. Echt thuis is het nooit geweest, ik heb immers maar zes maanden echt in Groenlo gewoond. Maar toch voelt het vertrouwd en veilig, al zodra ik de auto uitstap en de poort door loop.

 

Met bewondering kijk ik vanaf de zijlijn naar hoe  mijn ouders, en de laatste jaren alleen mijn moeder deze prachtige tuin hebben ontwikkeld. Soms loslaten, soms ingrijpen, sturen, regisseren, helpen en er ook vooral van genieten.

 

Tijdens mijn bezoekjes help ik ook regelmatig mee in de tuin. Klussen zoals de perenboom snoeien, wieden, hakselen of de agapanthussen uit hun winterslaap halen. Ik doe het met veel plezier want het brengt mij rust. Samen met mijn moeder in de tuin freubelen, het zijn fijne momenten.

 

Ondertussen geniet ik van alle prachtige planten, bloemen en dieren. De tuin leeft en dat voel je. Ik loop dan ook regelmatig, liefst op blote voeten, een rondje door de tuin. Soms gewapend met een foto camera. Benieuwd naar mijn favorieten in mijn moeders tuin? Bekijk ze in de galerij.

 

Vrolijke groet - Frauke (de dochter van)

Reactie schrijven

Commentaren: 0