Tuinkriebels: Herfstboom

Nee dit is geen kerstboom, dit is een herfstboom. Weer iets anders, wat ontstond terwijl ik bezig was met opruimen. De kerstboom stond in de weg en heb deze op het terras  gezet. Lichtjes in een dolle bui er in gehangen en vervolgens wat mooie oranje lampionnetjes over de lichtjes heen geschoven. Die akelige kruipplanten (die ik gelukkig niet in mijn tuin heb staan), geven wel hele mooie lampionnetjes in de herfst.

De Herfstboom was ontstaan. Omgeven door de oogst van kastanjes, die straks bij een warm vuurtje gepoft kunnen worden, pompoenen waar een heerlijke warme soep van gemaakt kan worden, kunnen we langzaam de winter in gaan. Voorlopig nog genietend van de zon, wind en regen. De regen en de dauw die als pareltjes aan de spinraggen hangen.

Zaden die rijpen en geoogst kunnen worden om ons te verheugen op het voorjaar die ook weer gaat komen.

Voorlopig is het nog herfst met al haar kleuren en vruchten. En ook nog het seizoen van de heggen snoeien, vandaar dat het trapje nog zichtbaar is.....stap voor stap een stuk heg snoeien en er tussen door kopjes thee op het terras in het zonnetje drinken.

Ik wens jullie een kleurrijke herfst toe, waar al af en toe de winter zich ook al laat zien en voelen!

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0